Vælg vinduer af god kvalitet så de holder i mange år

09 august 2022 Camilla Sørensen

editorial

Hvis du står og skal have nye vinduer, er det en god idé at læse denne artikel. Vi giver dig nogle gode råd om, hvad du skal tænke over, inden du køber nye vinduer.

Du kan for eksempel vælge vinduer fra klarwindows.co.uk, der producerer vinduer på mål i deres egen fabrik i Estland. Vinduerne er fremstillet af estisk fyrretræ fra FSC-certificerede leverandører, og du får en solid 10 års garanti.

Vælg stilart og andre egenskaber

Men udover at tænke over materialer og garanti, skal du også overveje vinduernes udseende og støjisolerende egenskaber. Måske har du brug for nogle ekstra solafskærmning, så det kan være en god idé at kigge efter vinduer med en indbygget solfilm.

Hvis larm fra gaden er et problem for dig, skal du undersøge, hvilken lydisolering de forskellige vinduer har.

Tænk også over hvilken stilart, der passer til dit hus – skal det være nogle klassiske trævinduer eller måske nogle moderne aluminiumsvinduer? Tjek eventuelt byggereglementet for dit område, så du er sikker på at vinduernes udseende lever op til kravene der.

vinduer

Forskellige typer af glas

En anden vigtig ting at kigge nærmere på er de forskellige glastyper. Skal dine nye vinduer have almindeligt glas, eller skal du investere i noget termoruder med ekstra god isolering? Derudover kan det være en god idé at undersøge, om nogle af de nye smarte teknologier som solceller eller selvrensende glas er noget for dig.

Vær opmærksom på kvalitet og montage

Det er også vigtigt at sikre sig, at den virksomhed, du køber vinduerne hos, har en solid kvalitetssikring. Det kan være en fordel at købe fra nogle af de større producenter, hvor der er mere sikkerhed for, at kvaliteten holder.

Endelig skal du også være opmærksom på montagen af dine nye vinduer. Er det virksomheden selv, der står for dette, eller skal du finde en anden til at gøre arbejdet – måske endda dig selv?

Flere Nyheder