Persondata – En lovgivning i udvikling

Persondata og GDPR  

Mange brancher og virksomheder er i takt med den teknologiske udvikling i samfundet, blevet mere og mere digitaliserede. Disse moderne remedier og muligheder har åbnet mange døre for ekspansion, men kan også benyttes til at samle data, på det enkelte individ. Derfor har lovgivningen også ændret sig drastisk på dette område, inden for få år, som de teknologiske tiltag forøges. Der er kommet flere retningslinjer for den professionelle benyttelse af disse muligheder, for at beskytte den private person.

Disse retningslinjer må derfor overholdes af virksomheder og tjenesteudbydere. Da der løbende kommer ny lovgivning på området, kan det som virksomhedsejer være svært, at holde sig opdateret på de nytilkomne reglementer. Er du i tvivl om hvad der er lovligt og hensigtsmæssigt for dig som professionel, vil det være et fornuftigt valg at alliere dig med en advokat, med speciale inden for feltet.

Vores virksomhed har eksisteret siden begyndelsen af forrige århundrede og har siden udviklet os til det firma vi er i dag. Vi har hovedkontor i Århus, samt vores anden base i København, hvilket har resulteret i at vi nu har 95 erfarne og kyndige medarbejdere landet over. Samlet har vi 1438 års erfaring, som vokser dag for dag. Denne erfaring er fordelt over 20 forskellige punkter, heriblandt persondata. 

For at sikre overensstemmelse med nuværende persondata-politikker, kan vi bl.a. tilbyde dig til rådgivning inden for: 

  • Kortlægning og vurdering af datastrømme
  • Gennemgang og forhandling af databehandleraftaler
  • Udarbejdelse af persondataretlige samtykker, risikoanalyser, fortegnelser, politikker mv.
  • Håndtering af persondatabrud, herunder anmeldelse til Datatilsynet
  • Undervisning og workshops
  • Videregivelse af persondata til lande uden for EU og EØS, f.eks. koncernoverførsler

Vi rådgiver vores klienter om alle forhold inden for persondataretten og hjælper gerne med udarbejdelse eller gennemgang af eksisterende persondata-politikker, databehandleraftaler m.v. 

Har du brug for en persondata advokat og ønsker du at sikre opdateringen af din virksomheds interne systemer? Så kan du med fordel se mere på Holst Advokaters hjemmeside, hvor du vil finde mere information omkring dette. 

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.