Hvornår skal jeg gå i alkoholbehandling?

04 juni 2020 Astrid Pedersen

Føler du at du har mistet kontrollen over dit alkohol forbrug, er det nu du skal tage affære. Det, at du rent faktisk kan forholde dig kritisk til dit overforbrug af alkohol, er tegn på at du stadig har din personlige dømmekraft og din evne til selverkendelse i behold.

Det er dog kun et spørgsmål om tid førend begge dele går tabt for evigt. Alkohol er et stof som ikke alene nedbryder de vitale organer. Det har også en afgørende og irreversibel effekt på dine kognitive ændringer og på din mentale tilstand. Mange pårørende til alkoholikere beretter om deciderede personligheds ændringer hos deres misbrugsramte nære og kære – og at de faktisk føler at de mistede den pågældende person længe før alkoholen tog livet af ham eller hende.

Så al den stund du er i stand til at erkende at du har et problem bør du sørge for at få gjort noget ved det så hurtigt som muligt.

Find det rette misbrugscenter til alkoholbehandling

Har misbruget stået på over en rum tid, vil det muligvis være svært for dig at kvitte flasken på egen hånd. Det kan faktisk være direkte farligt selv at forsøge sig med afvænning – og derfor bør du opsøge et professionelt misbrugscenter med henblik på en effektiv alkoholbehandling.

Et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien, som har specialiseret sig i behandling af alkoholisme, vil kunne hjælpe dig med såvel afrusning som med afvænnende behandling og opfølgende terapi. Du vil i løbet af det fem uger lange behandlings forløb være indlogeret på selve centeret, hvor du ikke vil have adgang til alkohol eller andre afhængigheds skabende substanser. Til gengæld vil du døgnet rundt have mulighed for samtale med en af de dygtige og erfarne misbrugskonsulenter som er tilknyttet Behandlingscenter Stien.

Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder