Derfor er inkasso service en god ide

25 januar 2020 Lotte Hindsberg
Derfor er inkasso service en god ide

Hvis du driver eller ejer et firma, vil du med stor sandsynlighed på et eller andet tidspunkt løbe ind i en dårlig betaler. Der kan være flere grunde, gode som dårlige, til at kunden ikke betaler. Det kan være midlertidige økonomiske vanskeligheder og er det en kunde, der ellers normalt betaler til tiden og derfor værd at beholde, kan man lave en aftale om at betalingen sker over noget tid. Derved får man både sine penge og beholder kunden.

Er det ikke en kunde man ønsker at beholde eller det ikke er muligt at lave en aftale, er det en god ide at sende kunden videre til en inkasso service, der overtager sagen og forsøger at få en aftale i stand med kunden. Ved at overdrage sagen til et inkassofirma kan du bruge din tid på dit firma og på at skabe positiv vækst, frem for at inddrive gammel gæld.

Hvad koster inkasso?

Inkasso er som udgangspunkt gratis for virksomheden, der har penge tilgode. De fleste inkassofirmaer forlanger ikke penge, med mindre det lykkes dem at få pengene. Deres omkostninger som er nøje fastsat af inkassoloven, vil blive lagt oven i den gæld, der allerede er. Det kan derfor ende med at blive dyrt ikke at betale sin regning til tiden eller prøve at få en afdragsordning. Derved har inkassofirmaet også en interesse i, at der findes en løsning og en betaling. 

Hvis der ikke findes en løsning kan sagen ende i retten, betalt af skyldner og her vil det være muligt ved en positiv domsfældelse at gøre udlæg i skyldners aktiver. Er det et firma som et ApS eller aktieselskab, er det kun firmaets aktiver der kan gøres udlæg i. Er det en privatperson, der er dømt vil det være muligt at gøre udlæg i f.eks. bil, hus eller andet. 

Flere Nyheder